NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Paprike punjene piletinom u paradajz sosu




Sastojci:

Nadjev:
  • 80 g riže,
  • 3 žlice sojinih ljuskica,
  • 400 g mljevene piletine,
  • 120 g mrkve,
  • 1 žlica Vegete natur,
  • 1 žličica mljevene slatke paprike,
  • sol,
  • crni papar mljeveni,
  • 3 male glavice luka,
  • 10 srednjih paprika (zelena ili crvena mesnata),
  • 3 žlice maslinova ulja,
  • nekoliko zrna crnog papra,
  • lovor sušeni,
  • 2 češnja češnjaka
Umak od rajčice:
  • 500 ml pasirane rajčice,
  • 200 ml vode,
  • 1 žličica Vegete natur,
  • sušeni bosiljak,
  • sušeni origano
I još:
  • 1 žlica nasjeckanog peršina




Priprema:
Rižu skuhajte do pola u posoljenoj vodi. Ocijedite je i ohladite.
Sojine ljuskice namočite u hladnoj vodi oko 5 minuta da nabubre.
Mljevenom mesu dodajte ocijeđenu rižu i sojine ljuskice, naribanu mrkvu, Vegetu natur, crvenu mljevenu papriku, sol, papar i 1/3 nasjeckanog luka. Sve dobro promiješajte.
Paprike očistite i napunite pripremljenom smjesom.
U posudu za pečenje na dno stavite ulje, preostali nasjeckani luk i posložite napunjene paprike. Između paprika stavite nekoliko zrna papra, lovorov list i češnjak.
Pasiranu rajčicu pomiješajte s vodom, dodajte Vegetu natur, bosiljak i origano. Sve zajedno dobro promiješajte i prelijte preko paprika.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 50 minuta.

Posluživanje:
Pečene paprike pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.

Savjet:
Paprike tijekom pečenja okrenite, a možete dodati i plošku slanine ili suhog mesa.

Izvor: coolinarika.com
NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Paprike punjene piletinom u paradajz sosu NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Paprike punjene piletinom u paradajz sosu Reviewed by Anonimno on 03:30:00 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.