STARI RECEPT, UVIJEK DRAG: Prhke štrudlice sa nadjevom od marmelade i oraha



Jedan stari recept i uvijek drag. Od ove smjese dobiju se tri štrudlice, a mogu se pripremati i s različitom marmeladom, tako da svaka štrudlica bude drugačijeg okusa.

Sastojci:

Tijesto:
  • 350 g brašna,
  • 100 g maslaca,
  • 150 g šećera,
  • 3-4 žlice mlijeka,
  • 2 jaja,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 1 vanilija,
  • 1 limun (korica),
  • prstohvat soli
Nadjev:
  • marmelada (razne vrste),
  • suho ili kandirano voće,
  • sjeckani orasi,
  • šećer u prahu za posipanje




Priprema:

1. Od svih sastojaka umijesi srednje meko tijesto koje se ne lijepi i koje je dovoljno fleksibilno da se može razvlaciti. Ako se čini da je malo tvrđe, možete dodati jos žlicu-dvije mlijeka. Tijesto podijeli na tri jednaka dijela.

2. Svaki dio razvući tanko u pravokutnik dužine lima od pečenje. Razvučeno tijesto premažite marmeladom, a zatim pospite suhim - kandiranim voćem i sjeckanim orasima. Npr. možete kombinirati marmeladu od brusnica sa suhim brusnicama, marmeladu od mandarina sa kandiranim koricama citrusa i marmeladu od marelica sa suhim marelicama, ali možete isprobati i razne druge kombinacije.

3. Štrudlice čvrsto urolajte i složite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C nekih 20 - 30 minuta, dok lijepo ne porumene. Neke će možda ispucati malo, ali to je u redu i to ovisi o gustoci marmelade - što je gušća to će manje pucati.

4. Pečene štrudlice izvadite iz pećnice i pustite neka se hlade 10-tak minuta u tepsiji, onda ih prebacite na rešetku za hlađenje. Hladne posuti šećerom u prahu i izrezati na šnitice debljine 1,5 - 2 cm.

5. Najbolje pašu uz šalicu kave ili čaja .

Izvor: coolinarika.com



STARI RECEPT, UVIJEK DRAG: Prhke štrudlice sa nadjevom od marmelade i oraha STARI RECEPT, UVIJEK DRAG: Prhke štrudlice sa nadjevom od marmelade i oraha Reviewed by proxyz on 15:00:00 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.