GRČKA PLAZMA TORTA: Malo teža za napraviti od 'obične', ali trud se isplati!



Sastojci:


Za kore:
  • 18 jaja,
  • 30 žlica šećera,
  • 15 žlica mljevenog plazma keksa
Za fil:
  • 250 g šećera u prahu,
  • 500 g margarina,
  • 300 g mljevenog plazma keksa
I još:
  • 500 g šlaga,


    • 1/2 litra mineralne vode




    Priprema:

    Kore:
    Prava se tri kore od po 6 bjelanjaka. A postupak ide ovako: umutiti u čvrst snijeg od 6 bjelanjaka mikserom, dodati 10 žlica šećera, ali postupno jednu po jednu, zatim 5 žlica mljevenog pazma keksa.
    Šećer i mljevenu plazmu ne mutiti mikserom, nego lagano ručno umiješati.
    Veći lim za pečenje dobro podmazati masnoćom i posuti brašnom pa ispeći tri ovakve potpuno iste kore.

    Fil:
    Umutiti dobro 18 žumanjaka sa 250 gama šećera u prahu, 500 g margarina i 300 g mljevene plazme. Ako želite biti sigurniji u zdravstvenu ispravnost torte, fil možete kuhati na pari.

    Šlag:

    500 g šlaga umutiti sa pola litre mineralne vode.

    Slaganje torte:

    Staviti na podlogu za tortu prvu koru, preko nje fil, pa onda šlag. Postupak ponoviti još dva puta, i to je to!

    Izvor: zena.blic.rs



    GRČKA PLAZMA TORTA: Malo teža za napraviti od 'obične', ali trud se isplati! GRČKA PLAZMA TORTA: Malo teža za napraviti od 'obične', ali trud se isplati! Reviewed by Zadar on 18:05:00 Rating: 5

    Nema komentara:

    Pokreće Blogger.