BAKLAVA BEZ KORA: Nikad brža i sočnija poslastica!







Ako nemate vremena ili živaca za slaganje kora, isprobajte ovaj sjajan recept

Sastojci:


  • 2 jaja,
  • 12 kašika šećera,
  • 12 kašika ulja,
  • 12 kašika mleka,
  • 12 kašika griza,
  • 12 kašika brašna,
  • pola kesice praška za pecivo,
  • seckani orasi i suvo grožđe za posipanje

Za šerbet:
  • 300 g šećera i malo vode

Priprema:

Sve sastojke oumutiti u jednoličnu smesu, sipati u podmazan pleh i odozgo staviti malo suvog grožđa i seckanih oraha. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.

Kada se ispeče, ohladiti i seći na kockice. Šećer ušpinovati sa malo vode i preliti isečen kolač. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru, najbolje preko noći.

Izvor: Stil



BAKLAVA BEZ KORA: Nikad brža i sočnija poslastica! BAKLAVA BEZ KORA: Nikad brža i sočnija poslastica! Reviewed by proxyz on 19:51:00 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.