ZEBRA KOLAČ KAKAV JOŠ NISTE PRAVILI: Isprobajte ovaj recept, nećete zažaliti!

Sastojci:
- 375 g brašna,
 - prašak za pecivo,
 - 250 g šećera,
 - vanilin šećer,
 - 5 jaja,
 - 250 ml ulja,
 - 2 kašike kakaa,
 - 2 lista želatina,
 - limun,
 - 300 ml slatkog vrhnja,
 - konzerva (850 ml) kajsija ili drugog voća,
 - 150 g džema od kajsija
 - 30 g sjeckanih pistaća
 
Priprema:
Prosijano brašno pomiješajte s praškom za pecivo, dodajte šećer, vanilu, ulje, 125 ml vode, jedno po jedno jaje i mikserom umutite glatko tijesto. Masu podijelite na dva dijela, pa u jedan umiješajte kakao.
U centar nauljenog okruglog pleha naizmjenično stavljajte po tri kašike svijetlog i braon tijesta, postupak ponavljajte dok ne potrošite sav materijal. Kolač ispeći u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 40 minuta.
Za pripremu krema listove želatina potopite u hladnu vodu, limun operite, izrendajte koru i iscijedite sok. Ocijeđene listove želatina zagrijati na umjerenoj temperaturi, dodajte dvije kašike soka i rendanu limunovu koru, promiješajte i sjedinite sa umućenim šlagom od slatkog vrhnja.
Kolač isijecite horizontalno, na donju koru nanesite četvrtinu krema, rasporedite kajsije, namažite ostatak krema, poklopite drugom korom i stavite u frižider da se hladi četiri sata.
Zagrijati džem od kajsija, procijedite kroz cjediljku, prelijte tortu, ukrasite sjeckanim pistaćima i servirajte.
ZEBRA KOLAČ KAKAV JOŠ NISTE PRAVILI: Isprobajte ovaj recept, nećete zažaliti!
 
        Reviewed by proxyz
        on 
        
16:37:00
 
        Rating: 
 
        Reviewed by proxyz
        on 
        
16:37:00
 
        Rating: 
Nema komentara: