OREO KOLAČ: Super kolač, a recept je tako jednostavan - ovo morate isprobati



Okusom ovog kolača oduševljeni su i oni koji ne obožavaju Oreo kekse. A oni koji ih obožavaju - pogotovo!

Sastojci:

  • 1 šalica 250 ml
  • 1 šalica + 12 žlica brašna
  • 3 žlice šećera
  • 2 žličice praška za pecivo
  • 1/2 žličice soli
  • 8 žlica hladnog maslaca
  • 75 ml slatkog vrhnja
  • 2 jaja
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 8 Oreo keksa

Glazura:
  • 1/2 šalice šećera u prahu
  • 2 žlice otopljenog maslaca
  • 1 žlica mlijeka
  • 50-80 g čokolade




Priprema:

  1. Izmućkajte slatko vrhnje, jaja i ekstrakt vanilije
  2. Oreo kekse razdvojite, skinite bijelu kremu i ostavite sa strane.
  3. Kekse izmrvite rukama. Odvojite 2 žlice izmrvljenih Oreo keksa i ostavite sa strane.
  4. U brašno dodajte šećer, prašak za pecivo, sol, bijelu kremu od Oreo keksa i iscjeckani hladni maslac.
  5. Izmiješajte smjesu da bude mrvičasta. Zatim dodajte izmrvljene Oreo kekse i izmiješajte.
  6. Dodajite lagano smjesu od slatkog vrhnja i jaja. Zamijesite tijesto.
  7. Na pobrasnjenu površinu istresite tijesto i još malo zamijesite da se tijesto ne lijepi.
  8. Napravite krug i izrežite sa nožem na 8 dijelova. Kao kad režete tortu.
  9. Izrezane komade stavite u pleh obložen sa papirom za pečenje, a zatim na svaki stavite ostatak Oreo keksa koji ste ostavili sa strane nakon mrvljenja.
  10. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 °C nekih 15-18 minuta, tj. dok ne porumene.
  11. Ispečene kolače (sconse) ostavite da se ohlade.
  12. U zdjelici umutite šećer u prahu sa 2 žlice otopljenog maslaca i 1 žlicom mlijeka. Smjesu stavite u špricu i prelazite preko sconsa.
  13. Zatim otopite čokoladu i "šarajte" čokoladom preko bijele glazure.

Napomena:
Ako nemate Oreo kekse možete upotrijebiti bilo koje sandwich keksiće s punjenjem.

Izvor: Mimi-Atlanta/Coolinarika.com




OREO KOLAČ: Super kolač, a recept je tako jednostavan - ovo morate isprobati OREO KOLAČ: Super kolač, a recept je tako jednostavan - ovo morate isprobati Reviewed by Zadar on 01:38:00 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.