BEČKA ŠTRUDLA S VIŠNJAMA: Fini kolač koji možete veoma brzo pripremiti
Ukusan i fin kolač od gotovih kora, višanja i griza
Sastojci:
- 3 jaja
- 3 čaše čvrstog jogurta
- 2 čaše šećera (od jogurta)
- 2 čaše griza
- 1 čaša ulja
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- 450 g višanja
- 500 g tijesta za savijače (12 kora)
Priprema:
Zamutiti jaja, jogurt, šećer, griz, vanilin šećer, ulje i prašak za pecivo.Odmrznuti kore i rastvoriti ih pa jednu koru premazati smjesom, zatim ju poklopiti drugom korom. Tako namazati i drugu i treću koru.
Na namazanu treću koru poslagati 1/4 pakiranja višanja, pa je zarolati.
Postupak ponoviti još 3 puta.
Preostalu količinu smjese preliti preko štrudli.
Peći na 180 °C dok ne porumeni.
Napomena:
1. Mjera je čaša od jogurta.
2. U ovom receptu korištene su smrznute višnje Ledo i smrznuto tijesto (tj. kore) Ledo, ali je moguće upotrijebiti i svježe višnje, kao i neke druge kore za savijače.
Izvor: Ledo.hr
BEČKA ŠTRUDLA S VIŠNJAMA: Fini kolač koji možete veoma brzo pripremiti
Reviewed by proxyz
on
16:26:00
Rating:
Nema komentara: