LEDENI DESERT SA TURSKIM KEKSOM: Dekorativan i jako ukusan
Dekorativan i jako ukusan desert koji se priprema bez pečenja.
Sastojci:
- 1 l mlijeka
- 200 g šećera
- 100 g griza (pšenične krupice)
- 2 pudinga od vanilije
- 50 g kokosa
- 1 vanilin šećer
- 1 kašičica burbon vanilin šećera
- 50 g maslaca
- 2 dl vrhnja za šlag
- 100 g turskog keksa ili neki čokoladni
- 50 g čokolade
- malo ulja
Priprema:
U 3 dl hladnog mlijeka razmutiti puding i griz, zatim dodati kokos i izmiješati.Ostatak mlijeka i šećer staviti da prokuha pa sipati smjesu sa pudingom i miješati da se zgusne.
U vruću smjesu staviti maslac izrezan na listiće pa miješati da se istopi.
Ostaviti da se malo ohladi uz povremeno miješanje.
Umutiti vrhnje za šlag. Umutiti ohlađen puding, pa po malo dodavati šlag i sve dobro umutiti.
Smjesu sipati u kalup za kuglof obložen prozirnom folijom i poravnati.
Poredati ravnomjerno kekse, prekriti prozirnom folijom i ostaviti u frižider, najbolje preko noći.
Ohlađen kolač prevrnuti na tanjur i ukrasiti istopljenom čokoladom i izmrvlejnim keksom.
Ostaviti da se čokolada stegne i - uživati.
Izvor: vukica5/coolinarika.com
LEDENI DESERT SA TURSKIM KEKSOM: Dekorativan i jako ukusan
Reviewed by proxyz
on
11:03:00
Rating:
Nema komentara: