ORAH KOLAČ: Sočan, kremast, lako i brzo se pravi, a veoma ukusan



Kolac od belanaca, oraha i cokolade. Socan, kremast, lako i brzo se pravi, a veoma ukusan.

Sastojci:

Testo:
  • 10 belanaca
  • 250 gr kristal šećera
  • 220 gr mlevenih oraha
  • 3 male kasicice brasna
Cokoladni fil:
  • 200 gr tamne cokolade
  • 250 ml tecne pavlake za slag
Ganaz:
  • 150 gr mlecne cokolade
  • 200 ml tecne pavlake za slag
  • 1 mala kasicica putera





Priprema:

1.
Prvo napraviti cokoladni fil. Sitno iseckati cokoladu, ugrejati do vrenja tecnu pavlaku za slag, preliti preko cokolade i dobro sjediniti, izmesati da se dobije glatka i sjajna smesa. Dobro ohladiti u frizideru oko 3 - 4 sata.
2.
Belanca miksirati dok se ne dobije srednje cvrsta pena pa polako dodavati secer uz stalno miksiranje. Kada se dobije cvrst, sjajan sam lagano umesati mlevene orahe i brasno. Sipati smesu u veliku tepsiju od rerne u koju je stavljen papir za pecenje. Peci testo oko 20 - 25 min dok lako ne porumeni po povrsini. Peceno testo ohladiti pa ga preseci na tri jednaka dela kracom stranom (dobiju se tri kore).
3.
Ohladjenu cokoladu izmiksirati penasto i podeliti na dva dela. Prvu koru premazati polovinom fila, staviti drugu koru, premazati drugom polovinom fila, staviti trecu koru. Nafilovan kolac lako opteretiti, i staviti u frizider na dva - tri sata. U medjuvremenu otopiti cokoladu u tecnoj pavlaci, dodati kasiku putera, dobro izmesati pa ostaviti na stranu da se ganaz ohladi.
Tecnim ganazom preliti ohladjen kolac pa ga vratiti u frizider da ganaz ocvrsne, najbolje preko noci.
Sledeci dan kolac seci na kocke, ukrasiti po zelji.

Izvor: coolinarika.com



ORAH KOLAČ: Sočan, kremast, lako i brzo se pravi, a veoma ukusan ORAH KOLAČ: Sočan, kremast, lako i brzo se pravi, a veoma ukusan Reviewed by Zadar on 14:54:00 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.