ORAH KOLAČ: Sočan, kremast, lako i brzo se pravi, a veoma ukusan
Kolac od belanaca, oraha i cokolade. Socan, kremast, lako i brzo se pravi, a veoma ukusan.
Sastojci:
Testo:- 10 belanaca
- 250 gr kristal šećera
- 220 gr mlevenih oraha
- 3 male kasicice brasna
- 200 gr tamne cokolade
- 250 ml tecne pavlake za slag
- 150 gr mlecne cokolade
- 200 ml tecne pavlake za slag
- 1 mala kasicica putera
Priprema:
1.Prvo napraviti cokoladni fil. Sitno iseckati cokoladu, ugrejati do vrenja tecnu pavlaku za slag, preliti preko cokolade i dobro sjediniti, izmesati da se dobije glatka i sjajna smesa. Dobro ohladiti u frizideru oko 3 - 4 sata.
2.
Belanca miksirati dok se ne dobije srednje cvrsta pena pa polako dodavati secer uz stalno miksiranje. Kada se dobije cvrst, sjajan sam lagano umesati mlevene orahe i brasno. Sipati smesu u veliku tepsiju od rerne u koju je stavljen papir za pecenje. Peci testo oko 20 - 25 min dok lako ne porumeni po povrsini. Peceno testo ohladiti pa ga preseci na tri jednaka dela kracom stranom (dobiju se tri kore).
3.
Ohladjenu cokoladu izmiksirati penasto i podeliti na dva dela. Prvu koru premazati polovinom fila, staviti drugu koru, premazati drugom polovinom fila, staviti trecu koru. Nafilovan kolac lako opteretiti, i staviti u frizider na dva - tri sata. U medjuvremenu otopiti cokoladu u tecnoj pavlaci, dodati kasiku putera, dobro izmesati pa ostaviti na stranu da se ganaz ohladi.
Tecnim ganazom preliti ohladjen kolac pa ga vratiti u frizider da ganaz ocvrsne, najbolje preko noci.
Sledeci dan kolac seci na kocke, ukrasiti po zelji.
Izvor: coolinarika.com
ORAH KOLAČ: Sočan, kremast, lako i brzo se pravi, a veoma ukusan
Reviewed by proxyz
on
14:54:00
Rating:
Nema komentara: