RECEPT ZA PRAVE GURMANE: Ljuta pizza s kranjskim kobasicama



Sastojci:

Za tijesto:
  • 20 g svježeg kvasca,
  • 300 g pšeničnog glatkog brašna,
  • sol,
  • 1 jaje,
  • 3 žlice ulja,
  • 3 žlice kiselog vrhnja,
  • 70-100 ml vode
Za umak:
  • 1 žlica maslinova ulja,
  • 300 g sjeckane rajčice,
  • 1/2 žličice origana,
  • sol,
  • 1 žličica šećera
Za nadjev:
  • 100 g edamera,
  • 180 g kranjskih kobasica,
  • 50 g svježe paprike narezane na štapiće,
  • 50 g luka narezanog na ploške,
  • 1-2 feferoni




Priprema:

Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte žličicu brašna i ostavite stajati 10 minuta.
Brašno pomiješajte s malo soli, dodajte jaje, ulje, vrhnje, dignuti kvasac i uz postupno dolijevanje tople vode zamijesite mekano glatko tijesto. Tijesto ostavite na toplom mjestu dok mu se ne udvostruči obujam.
Na maslinovom ulju propirjajte sjeckanu rajčicu, dodajte origano, malo soli i šećer.
Tijesto razvaljajte na veličinu lima za pečenje, premažite pripremljenim umakom od rajčice, posipajte naribanim sirom, rasporedite narezane kobasice, papriku, luk i feferone.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15-ak minuta.
Poslužite uz kiselo vrhnje.

Savjet:
Feferone stavite po vlastitoj želji, ovisno o tome želite li jače ljutu ili blažu pizzu.

Izvor: coolinarika.com



RECEPT ZA PRAVE GURMANE: Ljuta pizza s kranjskim kobasicama RECEPT ZA PRAVE GURMANE: Ljuta pizza s kranjskim kobasicama Reviewed by Anonimno on 12:56:00 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.