RECEPT ZA PRAVE GURMANE: Ljuta pizza s kranjskim kobasicama
Sastojci:
Za tijesto:
- 20 g svježeg kvasca,
- 300 g pšeničnog glatkog brašna,
- sol,
- 1 jaje,
- 3 žlice ulja,
- 3 žlice kiselog vrhnja,
- 70-100 ml vode
- 1 žlica maslinova ulja,
- 300 g sjeckane rajčice,
- 1/2 žličice origana,
- sol,
- 1 žličica šećera
- 100 g edamera,
- 180 g kranjskih kobasica,
- 50 g svježe paprike narezane na štapiće,
- 50 g luka narezanog na ploške,
- 1-2 feferoni
Priprema:
Kvasac razmutite u malo tople vode, dodajte žličicu brašna i ostavite stajati 10 minuta.
Brašno pomiješajte s malo soli, dodajte jaje, ulje, vrhnje, dignuti kvasac i uz postupno dolijevanje tople vode zamijesite mekano glatko tijesto. Tijesto ostavite na toplom mjestu dok mu se ne udvostruči obujam.
Na maslinovom ulju propirjajte sjeckanu rajčicu, dodajte origano, malo soli i šećer.
Tijesto razvaljajte na veličinu lima za pečenje, premažite pripremljenim umakom od rajčice, posipajte naribanim sirom, rasporedite narezane kobasice, papriku, luk i feferone.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 220°C 15-ak minuta.
Poslužite uz kiselo vrhnje.
Savjet:
Feferone stavite po vlastitoj želji, ovisno o tome želite li jače ljutu ili blažu pizzu.
Izvor: coolinarika.com
RECEPT ZA PRAVE GURMANE: Ljuta pizza s kranjskim kobasicama
Reviewed by Anonimno
on
12:56:00
Rating:
Nema komentara: