TORTA NARANČA: Puna fine arome, prelivena glazurom od tamne čokolade...



Puna mirisa i okusa naranče, limuna, badema i bijelog vina, prelivena glazurom od tamne čokolade... Tolikooooo dobra da vrijedi zgriješiti!

Sastojci:

Biskvit:
  • 12 jaja
  • 250 g šećera
  • 250 g badema
  • 50 g krušnih mrvica
  • 1 naranča - sok i korica
  • 1 limun - sok i korica

Krema:
  • 4 žumanjka
  • 120 g šećera
  • 30 g brašna
  • 125 ml bijelog vina
  • 3 naranče - sok
  • 150 g maslaca
  • malo marmelade od naranče

Glazura:
  • 160 g slatkog vrhnja
  • 170 g tamne čokolade
  • 1 žlica maslaca
  • 1 žlica meda




Priprema:

  1. Dva kalupa za torte promjera 23 cm namazati maslacom i posuti brašnom ili obložiti papirom za pečenje.
  2. Pjenasto izmiksati žumanjke sa šećerom.
  3. Postepeno, uz lagano miješanje dodati mljevene bademe, krušne mrvice, sok i naribanu koru naranče i limuna.
  4. Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg i na kraju lagano umiješati u smjesu.
  5. Smjesu uliti u pripremljene kalupe, te poravnati. Zagrijati pećnicu i peći 20 - 25 minuta na 180°C - najbolje provjeriti čačkalicom. Ohladiti biskvite.
  6. Za kremu izmiksati žumanjke i šećer, dodati brašno, vino i sok od naranče. Kremu miješati na pari dok ne zakuha, maknuti s vatre i miješajući ohladiti. Dodati maslac i sve dobro izmiksati.
  7. Ohlađene biskvite prerezati na pola. Kremu podijeliti na tri dijela i spojiti biskvite. Tortu premazati marmeladom od naranče i ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi.
  8. Za glazuru, rastopiti slatko vrhnje i žlicu meda, preliti preko nasjeckane čokolade i dodati žličicu maslaca. Tortu preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti kriškama naranče ili po vašoj želji.

Izvor: coolinarika.com



TORTA NARANČA: Puna fine arome, prelivena glazurom od tamne čokolade... TORTA NARANČA: Puna fine arome, prelivena glazurom od tamne čokolade... Reviewed by Zadar on 10:45:00 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.