BAKLAVA BEZ KORA: Nikad brža i sočnija poslastica!
Ako nemate vremena ili živaca za slaganje kora, isprobajte ovaj sjajan recept
Sastojci:
- 2 jaja,
- 12 kašika šećera,
- 12 kašika ulja,
- 12 kašika mleka,
- 12 kašika griza,
- 12 kašika brašna,
- pola kesice praška za pecivo,
- seckani orasi i suvo grožđe za posipanje
Za šerbet:
- 300 g šećera i malo vode
Priprema:
Sve sastojke oumutiti u jednoličnu smesu, sipati u podmazan pleh i odozgo staviti malo suvog grožđa i seckanih oraha. Peći na 180 stepeni oko 20 minuta.Kada se ispeče, ohladiti i seći na kockice. Šećer ušpinovati sa malo vode i preliti isečen kolač. Ostaviti da se dobro ohladi u frižideru, najbolje preko noći.
Izvor: Stil
BAKLAVA BEZ KORA: Nikad brža i sočnija poslastica!
Reviewed by proxyz
on
19:51:00
Rating:
Nema komentara: