STRACCIATELLA TORTA BEZ PEČENJA: Tako osvježavajuća...
Zaista jednostavna. Trebate samljeti kekse, "zamutiti" kremu i složiti. Pečenja nema! Da, treba tortu na kraju i dobro ohladiti!
Sastojci:
Za podlogu:
- 200 g keksa grancereale čokolada,
- 100 g maslaca
- 500 ml slatkog vrhnja,
- 500 g čvrstog jogurta,
- 200 g tamne čokolade,
- 30 g keksa grancereale čokolada,
- 100 g šećera,
- 1 vanilin šećer,
- 15 g (1 i 1/2 vrećica) želatine,
- par kapi arome gorkog badema
Priprema:
Podloga:
Sameljite 200 g keksa pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem.
Kalup za tortu promjera 26 cm obložite papirom za pečenje pa u njega utisnite pripremljenu smjesu od keksa.
Odložite sve u hladnjaku do daljnjega.
Krema:
Želatinu otopite u zdjelici s hladnom vodom prema uputi na pakiranju.
Odvojite 200 ml slatkog vrhnja pa ga pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom.
Sve zagrijavate na laganoj vatri dok se šećer ne otopi.
Smanjite vatru i dodajte želatinu, kratko sve prokuhajte bez vrenja da se želatina otopi.
Umiješajte jogurt i ostavite sve u hladnjaku kako bi se želiralo.
Ostatak slatkog vrhnja istucite u šlag.
Čokoladu nasjeckajte, a preostalih 30 g keksa izmrvite.
Umiješajte šlag u želiranu mješavinu jogurta, ovo možete napraviti mikserom na najmanjoj brzini. Dodajte nasjeckanu čokoladu, kekse i par kapi arome badema.
Izlijte sve na pripremljenu podlogu od keksa i hladite dok se ne stisne.
Ohlađenu tortu po želji ukrasite naribanom čokoladom i sjeckanim bademima.
Napomena:
Torta nije slatka već je vrlo osvježavajuća, ako volite malo slađe kolače svakako pojačajte količinu šećera po svom vlastitom ukusu.
Izvor: voce-povrce.com
STRACCIATELLA TORTA BEZ PEČENJA: Tako osvježavajuća...
Reviewed by Anonimno
on
10:13:00
Rating:
Nema komentara: