ZAPEČENE PROKULICE SA SIROM: Brzi ručak, zdrav i ukusan
Prokulice su u našim krajevima neopravdano zapostavljene. A riječ o veoma vrijednoj namirnici, zdravoj i na bezbroj načina upotrebljivoj. Prokulice, u zavisnosti od načina pripreme, mogu poslužiti kao predjelo, glavno jelo, salata, ali i desert!
Sastojci:
- 400 g prokulica,
- 20 dag lako topivog sira,
- sol,
- papar,
- maslac ili ulje
Priprema:
Prokulice očistiti, staviti u vrelu vodu, blanširati, vodu proliti. Nadoliti novu, posoliti je i kuhati u njoj prokulice dok ne omekšaju. Ocijediti ih i prebaciti u pleh namazan maslom.
Začiniti, po želji u pleh dodati i slaninu s češnjakom zapečenu na tavici. Posložiti prokulice i prekriti ih lako topivim sirom.
Zapeći na 200 °C dok se sir ne otopi.
Izvor: Slobodna Dalmacija
ZAPEČENE PROKULICE SA SIROM: Brzi ručak, zdrav i ukusan
Reviewed by proxyz
on
04:27:00
Rating:
Nema komentara: