Torta od sira sa bijelom čokoladom



Sastojci:


Za biskvit:
  • 50 g neslanog maslaca
  • 150 g integralnog keksa
  • 50 g keksa s aromom amaretta
  • suncokretovog ulja

Za fil:
  • 5 listića želatina
  • 200 g bijele čokolade
  • 6 žlica mlijeka (punomasnog)
  • 500 g ricotta sira
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 jaja




Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Otopite maslac na tavi ili u mikrovalnoj.
  2. Smrvite zajedno kekse i pomiješajte sa otopljenim maslacem, zatim smjesu utisnite u kalup promjera 20 cm.
  3. Pecite 6 min u pećnici, ohladite i prebrišite unutrašnjost kalupa sa nauljenim kuhinjskim papirom.
  4. Želatinu namočite u vodi dok radite smjesu za filu.
  5. Čokoladu otopite sa mlijekom na pari miješajući, dodajte želatinu i miješajte dok se ne otopi.
  6. Pomiješajte ricottu, vrhnje, šećer u prahu, i žutanjke. U posebnoj zdjeli tucite bjelanjke. Sjedinite smjesu čokolade sa smjesom ricotte i nježno dodajte istučene bjelanjke.
  7. Smjesu pažljivo izlijte na ohlađeni biskvit, prekrijte gornjim djelom kalupa, držite na hladnom preko noći.
  8. Ukrasite sa struganom bijelom čokoladom i bobicama šipka (nara).



Torta od sira sa bijelom čokoladom Torta od sira sa bijelom čokoladom Reviewed by Zadar on 16:13:00 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.