KOLAČ TRES LECHES: Popularan širom svijeta, kod nas još zanemaren
Sastav:
Tijesto:
- 175 g brašna,
- 100 g omekšalog maslaca ili margarina,
- 130 g šećera,
- 5 jaja,
- 1 žličica praška za pecivo,
- 1 žlica vanila ekstrakta,
- malo soli
- 2,5 dl kondenziranog mlijeka,
- 2,5 dl slatkog vrhnja,
- 2,5 dl punomasnog mlijeka
- šlag
Priprema:
Maslac umutiti pjenasto, dodati šećer, jaja i ekstrakt. Miješati mikserom velikom brzinom dok ne postane glatka i kremasta smjesa.
Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i malo soli.
Izmješati pa prebaciti u nauljen i brašnom posut lim za pečenje srednjih domenzija, otprilike 30x22 cm. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Najbolje je provjeriti čačkalicom je li kolač pečen.
Ostaviti pola sata da se prohladi.
Izmiješati kondenzirano mlijeko, slatko vrhnje i evaporated punomasno mlijeko, preliti preko kolača i ostaviti preko noći u hladnjaku da upije.
Prije serviranja ukrasiti šlagom.
Izvor: Brzirecepti.info
KOLAČ TRES LECHES: Popularan širom svijeta, kod nas još zanemaren
Reviewed by Anonimno
on
05:42:00
Rating:
Nema komentara: