KOLAČ TRES LECHES: Popularan širom svijeta, kod nas još zanemaren



Sastav:

Tijesto:
  •  175 g brašna,
  • 100 g omekšalog maslaca ili margarina,
  • 130 g šećera,
  • 5 jaja,
  • 1 žličica praška za pecivo,
  • 1 žlica vanila ekstrakta,
  • malo soli
Preljev:
  • 2,5 dl kondenziranog mlijeka,
  • 2,5 dl slatkog vrhnja,
  • 2,5 dl punomasnog mlijeka
Za ukrasavanje:
  • šlag






Priprema:

Maslac umutiti pjenasto, dodati šećer, jaja i ekstrakt. Miješati mikserom velikom brzinom dok ne postane glatka i kremasta smjesa.
Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i malo soli.
Izmješati pa prebaciti u nauljen i brašnom posut lim za pečenje srednjih domenzija, otprilike 30x22 cm. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Najbolje je provjeriti čačkalicom je li kolač pečen.
Ostaviti pola sata da se prohladi.

Izmiješati kondenzirano mlijeko, slatko vrhnje i evaporated punomasno mlijeko, preliti preko kolača i ostaviti preko noći u hladnjaku da upije.

Prije serviranja ukrasiti šlagom.

Izvor: Brzirecepti.info
KOLAČ TRES LECHES: Popularan širom svijeta, kod nas još zanemaren KOLAČ TRES LECHES: Popularan širom svijeta, kod nas još zanemaren Reviewed by Anonimno on 05:42:00 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.