NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Paprike punjene piletinom u paradajz sosu
Sastojci:
Nadjev:
- 80 g riže,
- 3 žlice sojinih ljuskica,
- 400 g mljevene piletine,
- 120 g mrkve,
- 1 žlica Vegete natur,
- 1 žličica mljevene slatke paprike,
- sol,
- crni papar mljeveni,
- 3 male glavice luka,
- 10 srednjih paprika (zelena ili crvena mesnata),
- 3 žlice maslinova ulja,
- nekoliko zrna crnog papra,
- lovor sušeni,
- 2 češnja češnjaka
- 500 ml pasirane rajčice,
- 200 ml vode,
- 1 žličica Vegete natur,
- sušeni bosiljak,
- sušeni origano
- 1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
Rižu skuhajte do pola u posoljenoj vodi. Ocijedite je i ohladite.
Sojine ljuskice namočite u hladnoj vodi oko 5 minuta da nabubre.
Mljevenom mesu dodajte ocijeđenu rižu i sojine ljuskice, naribanu mrkvu, Vegetu natur, crvenu mljevenu papriku, sol, papar i 1/3 nasjeckanog luka. Sve dobro promiješajte.
Paprike očistite i napunite pripremljenom smjesom.
U posudu za pečenje na dno stavite ulje, preostali nasjeckani luk i posložite napunjene paprike. Između paprika stavite nekoliko zrna papra, lovorov list i češnjak.
Pasiranu rajčicu pomiješajte s vodom, dodajte Vegetu natur, bosiljak i origano. Sve zajedno dobro promiješajte i prelijte preko paprika.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 50 minuta.
Posluživanje:
Pečene paprike pospite nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.
Savjet:
Paprike tijekom pečenja okrenite, a možete dodati i plošku slanine ili suhog mesa.
Izvor: coolinarika.com
NA MALO DRUGAČIJI NAČIN: Paprike punjene piletinom u paradajz sosu
Reviewed by Anonimno
on
03:30:00
Rating:
Nema komentara: