STARI RECEPT, UVIJEK DRAG: Prhke štrudlice sa nadjevom od marmelade i oraha
Jedan stari recept i uvijek drag. Od ove smjese dobiju se tri štrudlice, a mogu se pripremati i s različitom marmeladom, tako da svaka štrudlica bude drugačijeg okusa.
Sastojci:
Tijesto:
- 350 g brašna,
- 100 g maslaca,
- 150 g šećera,
- 3-4 žlice mlijeka,
- 2 jaja,
- 1 prašak za pecivo,
- 1 vanilija,
- 1 limun (korica),
- prstohvat soli
- marmelada (razne vrste),
- suho ili kandirano voće,
- sjeckani orasi,
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:
1. Od svih sastojaka umijesi srednje meko tijesto koje se ne lijepi i koje je dovoljno fleksibilno da se može razvlaciti. Ako se čini da je malo tvrđe, možete dodati jos žlicu-dvije mlijeka. Tijesto podijeli na tri jednaka dijela.
2. Svaki dio razvući tanko u pravokutnik dužine lima od pečenje. Razvučeno tijesto premažite marmeladom, a zatim pospite suhim - kandiranim voćem i sjeckanim orasima. Npr. možete kombinirati marmeladu od brusnica sa suhim brusnicama, marmeladu od mandarina sa kandiranim koricama citrusa i marmeladu od marelica sa suhim marelicama, ali možete isprobati i razne druge kombinacije.
3. Štrudlice čvrsto urolajte i složite u tepsiju obloženu papirom za pečenje. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C nekih 20 - 30 minuta, dok lijepo ne porumene. Neke će možda ispucati malo, ali to je u redu i to ovisi o gustoci marmelade - što je gušća to će manje pucati.
4. Pečene štrudlice izvadite iz pećnice i pustite neka se hlade 10-tak minuta u tepsiji, onda ih prebacite na rešetku za hlađenje. Hladne posuti šećerom u prahu i izrezati na šnitice debljine 1,5 - 2 cm.
5. Najbolje pašu uz šalicu kave ili čaja .
Izvor: coolinarika.com
STARI RECEPT, UVIJEK DRAG: Prhke štrudlice sa nadjevom od marmelade i oraha
Reviewed by proxyz
on
15:00:00
Rating:
Nema komentara: