PRAVA JESENSKA: Juha od bundeve s jabukom
Toplu juhu od bundeve, jabuka i probranih začina poslužite posutu poprženu košticama nara i uživajte u jesenjem ugođaju na stolu.
Sastojci (za 4 osobe):
- 500 g očišćene bundeve (butternut)
- 1 jabuka (granny smith)
- 1 manji luk
- 2 češnja češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 1/2 žlice Vegete
- sol
- mljeveni muškatni oraščić
- crni papar
- kajenski papar
Za posluživanje:
- 2 žlice popečenih koštica bundeve
- očišćene sjemenke 1 nara
- 1 žlica sitno narezanog peršina
Priprema:
- Bundevu prerežite, izvadite sjemenke i stavite na lim za pečenje prekriven papirom. Uz nju stavite jabuku prerezanu na pola, prerezan luk i češnje češnjaka.
- Nakapajte maslinovim uljem, prekrijte folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 °C. Pecite oko 40 minuta, odnosno dok meso bundeve ne omekani.
- Meso bundeve izvadite žlicom, pa ga zajedno s jabukom, lukom i češnjakom usitnite u pire.
- Stavite ga u posudu za kuhanje, dodajte vode da dobijete željenu gustoću, Vegetu, sol, muškatni oraščić, crni papar i kajenski papar. Zagrijte pa kad zakipi, kuhajte nekoliko minuta.
- Toplu juhu poslužite posutu poprženim košticama bundeve, narom i peršinom.
Savjet:
Osim butternut bundeve, možete koristiti i hokaido bundevu.
Izvor: coolinarika.com
PRAVA JESENSKA: Juha od bundeve s jabukom
Reviewed by proxyz
on
02:47:00
Rating:
Nema komentara: