ZEMIČKE: Ekstra mekane i ukusne, za savšen doručak



Ukusne i mekane zemičke za doručak. Ima li išta bolje od toga? Naravno, jednako dobro će prijati i u neko drugo doba dana. Kad god da ih pripremite, svi će im se obradovati!

Sastojci:

Tijesto:
  • 300 g brašna,
  • pola paketića kvasca,
  • žličica šećera,
  • žličica soli,
  • 2 dl vode,
  • jedno jaje,
  • malo ulja
I još:
  • jedno žumance,
  • sezam

Priprema:

U mlakoj vodi (ili mlijeku) promiješajte kvasac sa žličisom šećera, dodajte jaje, sol i brašno pa zamijesite tijesto. Ostavite da stoji dok se ne udvostruči.

Nadošlo tijesto premijesite i podijelite na manje dijelove. Oblikujte loptice i rasporedite u nauljen lim za pečenje.

Premažite žumancem i pospite sezamom. Nožem zasijecite vrhove zemički da izgledaju dekorativnije. Pecite u zagrijanoj pećnici na 250 °C dok ne porumene. Izvadite iz pećnice i pokrijte krpom da omekšaju.
ZEMIČKE: Ekstra mekane i ukusne, za savšen doručak ZEMIČKE: Ekstra mekane i ukusne, za savšen doručak Reviewed by Anonimno on 07:27:00 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.