DVA BRZA KOLAČA: Tiramisu i kolač tres leches
Nakon dobrog obroka svakome prija fini desert. Donosimo dva prijedloga za kolače koji vam neće oduzeti mnogo vremena za pripremu, a veoma su ukusni i lagani.
Tiramisu
Sastav:
Priprema:
Umutiti šlag sa 3 decilitra mlijeka. Dodati maskarpone, šećer u prahu i žumanca. Sve blago pomiješati mikserom.
Jednu stranu piškota nakratko umočiti u kuhanu kafu. Voditi računa da piškote ne budu previše vlažne da se ne bi raspale u kolaču. Piškote redati u dublju tepsiju tako da suha strana bude dolje. Preko piškota staviti sloj fila. Nakon toga dalje redati red piškota, red fila, s tim da zadnji sloj mora biti fil.
Posuti kakaom. Kolač ostaviti bar 12 sati u frižideru da bi se masa stegla.
Kolač tres leches
Sastav:
Tijesto:
Priprema:
Maslac umutiti pjenasto, dodati šećer, jaja i ekstrakt. Miješati mikserom velikom brzinom dok ne postane glatka i kremasta smjesa.
Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i malo soli.
Izmješati pa prebaciti u nauljen i brašnom posut lim za pečenje srednjih domenzija, otprilike 30x22 cm. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Najbolje je provjeriti čačkalicom je li kolač pečen.
Ostaviti pola sata da se prohladi.
Izmiješati kondenzirano mlijeko, slatko vrhnje i evaporated punomasno mlijeko, preliti preko kolača i ostaviti preko noći u hladnjaku da upije.
Prije serviranja ukrasiti šlagom.
Tiramisu
Sastav:
- 600 grama piškota,
- 500 grama maskarponea,
- 3 dl mlijeka,
- 250 grama šećera u prahu,
- 3 kesice šlaga,
- 3 žumanca,
- 5-6 šoljica kuhane, jake crne kafe bez šećera,
- kakao prah
Priprema:
Umutiti šlag sa 3 decilitra mlijeka. Dodati maskarpone, šećer u prahu i žumanca. Sve blago pomiješati mikserom.
Jednu stranu piškota nakratko umočiti u kuhanu kafu. Voditi računa da piškote ne budu previše vlažne da se ne bi raspale u kolaču. Piškote redati u dublju tepsiju tako da suha strana bude dolje. Preko piškota staviti sloj fila. Nakon toga dalje redati red piškota, red fila, s tim da zadnji sloj mora biti fil.
Posuti kakaom. Kolač ostaviti bar 12 sati u frižideru da bi se masa stegla.
Kolač tres leches
Sastav:
Tijesto:
- 175 g brašna,
- 100 g omekšalog maslaca ili margarina,
- 130 g šećera,
- 5 jaja,
- 1 žličica praška za pecivo,
- 1 žlica vanila ekstrakta,
- malo soli
- 2,5 dl kondenziranog mlijeka,
- 2,5 dl slatkog vrhnja,
- 2,5 dl punomasnog mlijeka
- šlag
Priprema:
Maslac umutiti pjenasto, dodati šećer, jaja i ekstrakt. Miješati mikserom velikom brzinom dok ne postane glatka i kremasta smjesa.
Dodati prosijano brašno s praškom za pecivo i malo soli.
Izmješati pa prebaciti u nauljen i brašnom posut lim za pečenje srednjih domenzija, otprilike 30x22 cm. Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 15 minuta. Najbolje je provjeriti čačkalicom je li kolač pečen.
Ostaviti pola sata da se prohladi.
Izmiješati kondenzirano mlijeko, slatko vrhnje i evaporated punomasno mlijeko, preliti preko kolača i ostaviti preko noći u hladnjaku da upije.
Prije serviranja ukrasiti šlagom.
DVA BRZA KOLAČA: Tiramisu i kolač tres leches
Reviewed by Anonimno
on
04:06:00
Rating:
Nema komentara: