CRNA TORTA: Fini spoj čokolade i šlaga, bila je jako popularna 80-ih
Popularna torta iz 80-ih, jednostavna za pripremu. Uz pomoć malog trika od iste smjese se priprema i biskvit, i krema! Torta je fini spoj čokolade i šlaga, u tri sloja i nema sumnje da će se mnogima dopasti.
Sastojci:
- 6 jaja
- 20 dag šećera u prahu
- 20 dag maslaca
- 10 dag oraha
- 3 žlice kakaa
- 10 dag čokolade crne za kuhanje
- 2 dl slatkog vrhnja
- burbon vanilin šećer
- ekstrakt bittermandel (gorki badem)
Priprema:
Žumanjke i šećer u prahu pjenasto izmiksati, dodati pjenasto izrađeni maslac i izjednačiti smjesu.U smjesu dodati orahe
Dodati kako i rastopljenu čokoladu, ekstrakt bittermandel, burbon vanilin šećer.
Dodati ostale sastojke osim slatkog vrhnja.
Dobivenu smjesu podijelite u dva dijela.
Jedan dio szaviti u kalup torte promjera 24 cm, namazan maslacem i mrvicama, a drugi dio staviti u frižider da se fil stisne.
Ispeći biskvit na 180-185 °C (peći otprilike 30 minuta, ali vodite računa da vrijeme pečenja ovisi o pećnici.
Kad se biskvit skroz ohladi premazati ga nepečenim dijelom smjese.
Zastim staviti šlag koji pripremite tako što izmikasate slatko vrhnje.
Ohladiti u frižideru, jajbolje je tortu ostaviti preko noći, da bi se dobro ohladila.
Izvor: anka-1955/coolinarika.com
CRNA TORTA: Fini spoj čokolade i šlaga, bila je jako popularna 80-ih
Reviewed by proxyz
on
17:24:00
Rating:
Nema komentara: