PROVJEREN RECEPT: Bakina štrudla koja će vas osvojiti mekoćom i okusom
Mekana poslastica koja nas podseća na detinjstvo i miris bakine kuhinje…
Sastojci:
- 1250 ml mleka
- 25 g kvasca
- 60 g maslaca + 1 kašika
- 1,5 kašika šećera
- 3 žumanca
- na vrh noža soli
- 1 kg brašna
- rendana kora limuna
- 500 g mlevenog maka
- šećer po ukusu
Priprema:
Razmutite kvasac sa malo šećera, mleka i brašna. Kad nadođe,umutite u posudi 2 zumanca sa kašikom šećera, dodajte rastopljen maslac, malo soli i kvasac. Sipajte 750 ml mlakog mleka i dodajte brašno stalno mešajući dok ne dobijete testo koje se ne lepi za prste. Ostavite da naraste.U posudi zagrejte kašiku maslaca, sipajte mleveni mak, propržite i u njega sipajte 500 ml mleka. Po želji dodajte i 2 kašike suvog grožđa, pa kratko prokuvajte uz stalno mešanje. Zasladite po ukusu.
Testo podelite na dva dela. Jos jednom razmesite, pa svaki deo rastanjite na centimetar i po, premazati maslacem, pa nadevom od maka i zaviti u rolne. Deo kore koji se uvija na kraju ostavite nenamazan. Obe rolne stavite u podmazanu tepsiju i ostavite još pola sata da narastu. Premažite žumancetom i pecite dok ne porumeni. Pečeno prohladiti, seći i posuti šećerom u prahu.
Izvor: stil.kurir.rs
PROVJEREN RECEPT: Bakina štrudla koja će vas osvojiti mekoćom i okusom
Reviewed by proxyz
on
17:43:00
Rating:
Nema komentara: