PARFE TORTA OD KESTENA: Desert koji će ispuniti sva vaša očekivanja







Ova parfe torta od kestena prekrasan je jesenski desert koji će ispuniti sva vaša očekivanja.

Sastojci:


Za biskvit:
  • 50 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 2 jaja
  • 66 g čokolade
  • 1/2 žlice gorkog kakaa
  • 1 vanilin šećer
  • 35 g brašna
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • 0,33 dl (33 ml) slatkog vrhnja
  • 0,66 dl mlijeka

Za kremu:
  • 500 g kuhanog kestena
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vrećica želatine u prahu
  • po želji malo ruma

Za ukrašavanje:
  • šlag i naribana čokolada




Priprema:

Za biskvit pjenasto umutiti maslac i šećer, pa u njega dodati jedan po jedan žumanjak!
Zatim umiješajte otopljenu i prohlađenu čokoladu, kakao i vanilin šećer.
Smjesi dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo.Lagano umješajte vrhnje, mlijeko i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u kalup promjera 22 cm (ili 20 cm ako, hoćete da vam kolač bude viši) i pecite oko 15-20 minuta na 180*.

Dok se tjesto hladi, pripremite kremu. Kuhane kestene propasirajte i dodajte šećer u prahu, dobro promijšsajte. (Možete koristit i smrznuti kesten pire, ali onda ne trebate šećer.)
Želatinu pripremite prema uputama na vrećici.
U kesten dodajte tučeno slatko vrhnje. Dobro promješajte i dodajte rastopljenu želatinu.
Sve dobro izmješajte špatulom.
Ohladjeni biskvit stavite na pladanj na kojem ćete poslužiti tortu, stavite obruč od kalupa oko njega i onda istresite smjesu s kestenom!

Za ukrašavanje istucite oko 3,5 dl slatkog vrhnja i rasporedite preko kreme, a zatim pospite naribanom čokoladom.

Kad se torta dobro ohladi pažljivo skinite obruč od kalupa i vaša parfe torta od kestena je spremna za serviranje

Izvor: zocacro/coolinarika.com



PARFE TORTA OD KESTENA: Desert koji će ispuniti sva vaša očekivanja PARFE TORTA OD KESTENA: Desert koji će ispuniti sva vaša očekivanja Reviewed by proxyz on 13:11:00 Rating: 5

Nema komentara:

Pokreće Blogger.