PARFE TORTA OD KESTENA: Desert koji će ispuniti sva vaša očekivanja
Ova parfe torta od kestena prekrasan je jesenski desert koji će ispuniti sva vaša očekivanja.
Sastojci:
Za biskvit:
- 50 g maslaca
- 50 g šećera u prahu
- 2 jaja
- 66 g čokolade
- 1/2 žlice gorkog kakaa
- 1 vanilin šećer
- 35 g brašna
- 1/2 žličice praška za pecivo
- 0,33 dl (33 ml) slatkog vrhnja
- 0,66 dl mlijeka
Za kremu:
- 500 g kuhanog kestena
- 400 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- 1 vrećica želatine u prahu
- po želji malo ruma
Za ukrašavanje:
- šlag i naribana čokolada
Priprema:
Za biskvit pjenasto umutiti maslac i šećer, pa u njega dodati jedan po jedan žumanjak!Zatim umiješajte otopljenu i prohlađenu čokoladu, kakao i vanilin šećer.
Smjesi dodajte prosijano brašno s praškom za pecivo.Lagano umješajte vrhnje, mlijeko i na kraju snijeg od bjelanjaka.
Izlijte u kalup promjera 22 cm (ili 20 cm ako, hoćete da vam kolač bude viši) i pecite oko 15-20 minuta na 180*.
Dok se tjesto hladi, pripremite kremu. Kuhane kestene propasirajte i dodajte šećer u prahu, dobro promijšsajte. (Možete koristit i smrznuti kesten pire, ali onda ne trebate šećer.)
Želatinu pripremite prema uputama na vrećici.
U kesten dodajte tučeno slatko vrhnje. Dobro promješajte i dodajte rastopljenu želatinu.
Sve dobro izmješajte špatulom.
Ohladjeni biskvit stavite na pladanj na kojem ćete poslužiti tortu, stavite obruč od kalupa oko njega i onda istresite smjesu s kestenom!
Za ukrašavanje istucite oko 3,5 dl slatkog vrhnja i rasporedite preko kreme, a zatim pospite naribanom čokoladom.
Kad se torta dobro ohladi pažljivo skinite obruč od kalupa i vaša parfe torta od kestena je spremna za serviranje
Izvor: zocacro/coolinarika.com
PARFE TORTA OD KESTENA: Desert koji će ispuniti sva vaša očekivanja
Reviewed by proxyz
on
13:11:00
Rating:
Nema komentara: